Friday, August 17, 2012

Cevizli Orgu Tatlisi






       Biraz el ugrastirici olsada sonuc sahane:). Portakalagaci Hatice'den aldigim bu tarifi cok begenerek yaptim ve yedik. Sizlerede oneririm......






























































  • MALZEMELER






























































  • yarim su bardagi eritilmis sogutulmus tereyagi,






























































  • yarim su bardagi siviyag,






























































  • yarim su bardagi sut,






























































  • 3,5 su bardagi un,






























































  • 1 paket kabartma tozu,






























































  • 1 limon kabugu rendesi ( illa bir sey eklemem lazim:).






























































  • ICI ICIN:






























































  • dovulmus ceviz.






























































  • SERBETI ICIN:






























































  • 3,5 su bardagi toz seker,






























































  • 3 su bardagi su,






























































  • yarim limon suyu.





























































































































  • YAPILISI






























































  • Oncelikle serbeti icin gereken malzemeleri  bir tencereye alip kaynatin ve sogumaya birakin.






























































  • Hamur malzemelerinin hepsini karistirip ozlu bir hamur yogurun.






























































  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin.






























































  • Elinizde yada bir masada hafifce acin ( asagidaki resimdeki gibi).






























































  • Actiginiz hamurun kenarlarina bicakla 4- 5 cizik atin.




































































































































  •  Ortasina bol dovulmus ceviz koyup ister yukaridan istersenizde asagidan karsilikli kenarlari kapatin.


















































































































































  • Bu sekilde hazirladiginiz tum tatlilari yaglanmis firin tepsisine dizip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.






























































  • Firindan cikan sicak tatlinin uzerine soguk serbetini dokun ve uzerini bir tepsiyle kapatin ( bu islemi genelede tum serbetli tatlilar icin yapiyorum , kizarttiklarim haric . Tatli bu sekidle serbeti cok iyi cekiyor.






























































  • Soguk servis yapin.
































































Afiyet Olsun:)

Kevser KURU

No comments:

Post a Comment