Sunday, August 12, 2012

Fındıklı Rulo Kuru Pasta Tarifi













Malzemeler :






250 gr. tereyağ






2 yemek kş. yoğurt






2 yumurta






7 yemek kş. şeker






1 paket kabartma tozu






Aldığı kadar un






150-200 gr. kırılmış fındık (içi için)






5 yemek kş. şeker (içi için)






1 yemek kş. tarçın (içi için)






Hazırlanışı :






Yumuşatılmış tereyağı ,yoğurt,kabartma tozu,şeker,unu karıştırıp ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında  bir  hamur yoğurun.Hazırlanan hamuru üzerinde ıslak bez ile 25-30 dakika bekletiyoruz.Kırdığımız fındıklara şeker ve tarçın ekliyoruz.Bekleyen hamuru 3 e bölüp her parçayı küçük tepsi kadar açıyoruz.Açtığımız hamurların içine harcı paylaştırıyoruz.Harç yerleştirilen hamuru rulo biçiminde sarıp orta kalınlıkta dilimlere ayırıyoruz.Son olarak önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında  30-35 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment