Malzemeler :
250 gr. tereyağ
2 yemek kş. yoğurt
2 yumurta
7 yemek kş. şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
150-200 gr. kırılmış fındık (içi için)
5 yemek kş. şeker (içi için)
1 yemek kş. tarçın (içi için)
Hazırlanışı :
Yumuşatılmış tereyağı ,yoğurt,kabartma tozu,şeker,unu karıştırıp ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hazırlanan hamuru üzerinde ıslak bez ile 25-30 dakika bekletiyoruz.Kırdığımız fındıklara şeker ve tarçın ekliyoruz.Bekleyen hamuru 3 e bölüp her parçayı küçük tepsi kadar açıyoruz.Açtığımız hamurların içine harcı paylaştırıyoruz.Harç yerleştirilen hamuru rulo biçiminde sarıp orta kalınlıkta dilimlere ayırıyoruz.Son olarak önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment