Tavuklu Dumpling Çorbası nedir? Tavuklu Dumpling Çorbası Nasıl Yapılır ? Tavuklu Dumpling Çorbası Malzemeleri Nelerdir? Şimdi sizlere 4 kişilik Tavuklu Dumpling Çorbasının tarifini Anlatacağız.
‘
‘
Tavuklu Dumpling Çorbası MALZEMELERi;
225 gr Tavuk Kıyma
‘
1 Diş Sarmısak
‘
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
‘
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
‘
1 Çay Kaşığı Şeker
‘
2 Adet Yumurta Akı
‘
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
‘
1 Adet Yufka
‘
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
‘
Tuz, Karabiber
‘
Tavuklu Dumpling Çorbası HAZIRLANIŞI ‘ Tavuklu Dumpling Çorbası nasıl yapılır ?
‘
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.
Bu konu 10 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanmıştır.
No comments:
Post a Comment