Wednesday, July 11, 2012

Tavuklu Dumpling Çorbası Tarifi

Tavuklu Dumpling Çorbası nedir? Tavuklu Dumpling Çorbası Nasıl Yapılır ? Tavuklu Dumpling Çorbası Malzemeleri Nelerdir? Şimdi sizlere 4 kişilik Tavuklu Dumpling Çorbasının tarifini Anlatacağız.



tavukludumplingcorbasi



Tavuklu Dumpling Çorbası MALZEMELERi;


225 gr Tavuk Kıyma



1 Diş Sarmısak



1 Çorba Kaşığı Soya Sosu



2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz



1 Çay Kaşığı Şeker



2 Adet Yumurta Akı



4 Su Bardağı Tavuk Suyu



1 Adet Yufka



2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)



Tuz, Karabiber



Tavuklu Dumpling Çorbası HAZIRLANIŞITavuklu Dumpling Çorbası nasıl yapılır ?



Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.


Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.





Bu konu 10 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanmıştır.

No comments:

Post a Comment